26e Open(ing)Coffee: De Zaak in Spijkenisse

“Er gaat niets boven ondernemerschap,” sprak Tweede Kamerlid Roald van der Linde tijdens de 26e Open Coffee in ondernemerscentrum De Zaak in Spijkenisse. Samen met trotse eigenaar Roy Verduyn sneden zij de taart aan, waarmee het centrum symbolisch werd geopend. 


Ondanks het regenachtige karakter van de dag en haar onmiskenbare effecten op het verkeer wisten toch ruim 100 ondernemers, managers en bestuurders op tijd binnen te zijn voor het heugelijke feit. Coördinator Boyd Bartels heette iedereen welkom en ging in gesprek met eigenaar Roy Verduyn, die het aandurfde om een pand, dat reeds 7 jaar voor 90 % leegstond, aan te kopen: “Eind vorig jaar blufte je wat tijdens de Kersteditie van de Open Coffee, maar je hebt het wel bewezen. Wat bezielt je in godsnaam?”
Roy zelf vindt de aankoop op zich niet heel bijzonder, al vindt-ie het wel opmerkelijk dat er zoveel animo blijkt te zijn voor dit soort werkplekken. Want na de sleuteloverdracht in januari is zijn pand inmiddels voor 70% gevuld. “Er is dus nog ruimte, die ik ook graag gevuld zou zien.” Wellicht dat de rondleiding tot geïnteresseerden heeft geleid.


Vervolgens werd het woord gegeven aan Tweede Kamerlid Roald van der Linde, de Rotterdamse troef die inmiddels bijna 1600 dagen in het Haagse had ook lovende woorden voor Roy en zijn gasten: “Want Nederland is uit de crisis doordat haar ondernemers lef tonen en vertrouwen hebben in de goede zaak. Met de aankoop, de inrichting en het aantrekken van nieuwe huurders draag je bij aan de groei van het ondernemerschap in deze regio. En dat maakt de economie, daarmee gaan we dit land vooruithelpen. Er gaat niets boven ondernemerschap!” “Klauwen uit de mouwen en gaan,” voegde Rotterdammert Roel Pot nog toe.

Aansluitend memoreerde Roy nog aan de vele handen die meegewerkt hebben aan de verbouwing en de organisatie van deze 26e Open Coffee: “Veel lokale ondernemers hebben het mogelijk gemaakt dat we vandaag de opening mogen beleven. Als ik een opsomming moet maken van alle mensen die ik moet bedanken, dan ga ik er zeker een paar vergeten. En dat risico wil ik niet lopen. Maar een speciale vermelding voor m’n vader is wel op z’n plaats, want die heeft toch wel heel veel vervelende klussen opgelost.”

Met het aansnijden van een enorme taart werd het pand officieel opnieuw in gebruik genomen. Aansluitend werd er tot ongeveer 11:00 uur genetwerkt, waarna een ieder aan het werk ging. Met de bedeling op zak dat de eerstvolgende Open Coffee wederom in Spijkenisse zal zijn. Op 19 april zal de 27e editie plaats hebben bij VP Werkt op bedrijventerrein Halfweg.

26 vplinked2

 

Partners

Sponsoren

Initiatiefnemers

Facilitair

Interlink-groep digitale studio's